מזונות להפחתת הפרעות קשב וריכוז תחליפי תזונה לריטלין

חוסרים תזונתיים הם בין הגורמים העיקריים המשפיעים על תפקודי המוח שלנו. לצערנו אנו נתקלים לעיתים קרובות מידי בילדים, הנמצאים על רצף הפרעות הקשב והריכוז (ADHD), הניזונים מעודף סוכרים וג'אנק פוד. התזונה הכללית שלהם מכילה כמויות גדולות מידי של חומצות טראנס, תוספי מזון ושפע של פחמימות וסוכר מזוקק. המוצרים האלו נמצאו קשורים באופן ישיר להפרעות קשב וריכוז, ופעמים רבות מידי מירשם לריטלין ניתן בקלות רבה, טרם נבדקה התזונה של הילד.

קרוב לוודאי ששמעתם לפחות על חלק מהמלצות התזונה שתקראו כאן מייד. בחרנו לרכז עבורכם את הממצאים שנחקרו והוכחו מדעית כמועילים להפרעות קשב וריכוז.

חומצות שומן מקבוצת אומגה 3

חלק גדול מאוד מהמוח שלנו בנוי מחומצות שומן הקרויות EPA ו- DHA, שהינן חיוניות לתפקוד המוח. מחסור בחומצות אלו קשור מאוד להפרעות קשב וריכוז. חומצות השומן הללו למעשה בונות יותר מ- 60% ממוחנו, ומהוות המבנה הבסיסי של מבנה התאים במוח. כשהקרומים הללו פגומים כל יכולת התקשורת הבין תאית במוחנו נפגמת, ולנזק יש השפעה ישירה על תפקודינו המנטאליים, הרגשיים וההתנהגותיים.

אתם וודאי מכירים את השם המסחרי של חומצות השומן האלו, אומגה 3, שניתן לרכוש בבתי טבע ובבתי מרקחת. כמו כן, החומצות הללו מצויות בשפע בדגים כמו מקרל, בס, בקלה וסלמון.

טריפטופן וויטמין B6

מחסור בחומצה האמינית הזו, הנחוצה ליצור סרוטונין, החומר הכימי במוחנו, שאחראי על תחושת רוגע ואושר, ולייצור מלטונין, המשפיע על השינה, עלול להוביל לתנודות במצב הרוח, נדודי שינה והפרעות קשב וריכוז. הויטמין B6 חיוני להמרת פריפטופן לסרוטונין.

הטריפטופן מצוי בשפע בשיבולת שועל, תמרים, בטטה, אבוקדו, חמאת בוטנים, שקדים, זרעי דלעת, זרעי שומשום, הודו, דגים, ביצים, שוקולד ומוצרי סויה וטופו.

ויטמין B6 מצוי בשפע באבוקדו, בננה, בטטה, אורז מלא מבושל, כרובית מבושלת, טונה משומרת במים, גרגירי חומוס כבד בקר ותפו"א מבושל.

אבץ

רמה נמוכה של המינרל החיוני אבץ גורמת להפרעות קשב וריכוז ולפגיעה במערכת החיסונית, ופעמים רבות היא מגיעה לצד תסמיני היפראקטיביות. המזונות העשירים ביותר באבץ הם שמרים, גרעיני דלעת, סובין חיטה, בזיליקום, זרעי סלרי, אבקת קקאו, שומשום, בוטנים, אגוזי קשיו, פטרוזיליה, גרעיני חמניות מקולפים, פיסטוק וטחינה.

מגנזיום

מינרל חיוני נוסף, שמשפיע על מערכת העצבים שלנו, ונמצא קשור גם כן להפרעות קשב וריכוז, שכן הוא ממלא תפקיד חשוב בתפקודי המוח שלנו. המגנזיום מצוי בשפע בגרעיני חמניות, שקדים, אגוזי קשיו, אבטיח, בוטנים, אגוזי פקאן, קמח חיטה מלא, שעועית, פולי סויה, תרד, קמח שיפון, שיבולת שועל, בננה, דג סלמון, תפו"א קלוי או מבושל בקליפתו, אבוקדו וכוסמת.

סלניום

המינרל שמסייע בייצור חומצות השומן החיוניות שהזכרנו, ומשפיע באופן משמעותי על מצב הרוח, נמצא גם כן קשור להפרעות קשב וריכוז. הוא מצוי בשפע בחיטה מלאה, ביצים, טונה ואגוזי ברזיל.

האם לתת ריטלין כשהילד מסרב לאכול?

תראו, אנחנו יודעים שבלוטות הטעם של הילדים לא תמיד מתיישבות בקנה אחד עם ההעדפות התזונתיות שאנו מייעדים להן, אך שינויים קטנים יכולים לחולל שיפור גדול, ואם בכל פעם תאמצו הרגל נוסף או שתצליחו לשלב מרכיב נוסף בתפריט היומי של הילד, הרי זה משובח. מנסיוננו, גם שינוי תזונתי הוא אפשרי, ועבודה מודעת יחד עם הילד יכולה לבדה לחולל פלאים ולשפר את הרגשתו. כשהוא יחוש בהבדל הוא יהיה פתוח יותר לשנות הרגלי תזונה נוספים, וכולכם תצאו נשכרים.

לשאלות נוספות או בירורים יש להתקשר ל-08-9988223

או שלח הודעה לכתובת המייל info@tafnite.co.il.

לשיחת ייעוץ
חינם