מידע על תחליפים לריטלין

כל התחליפים לריטלין, שעשויים להשיג עבור ילדכם טיפול טוב יותר

הפרעות קשב וריכוז מתחברות כמעט באופן אוטומטי לטיפול בריטלין, שהינה התרופה הרשומה בארץ להתוויה של ADHD, יחד עם קונצרטה, החלופה שלה. כאשר במדינות אחרות ברחבי העולם מוכרים טיפולים חלופיים בסל התרופות, בישראל הנטייה היא להתייחס לריטלין כאפשרות המובנת מאליה. אך אף על פי שתחליפים לריטלין כמו מוצרי מזון וחומרים מהצומח, תוספים וטיפולים אלטרנטיביים אינם מצויים בסל התרופות בישראל, בהיעדר תרופה אולטימטיבית לטיפול בהפרעות קשב וריכוז, כדאי לבחון את יעילותם, ובמיוחד כשתופעות הלוואי

תחליפים לריטלין ממקור טבעי ומהצומח

רוזמרין- התבלין, שמשתלב בצורה נפלאה עם ירקות אפויים ועם תפוחי אדמה במגוון וריאציות, הינו תחליף נהדר לריטלין. ביכולתו להמריץ את זרם הדם למוח, וכך לסייע לריכוז ולשיפור הזיכרון. פרט לכך שהוא טעים, קל גם לגדל אותו בבית.

 

גינקו בילובה- הצמח, שמקורו בסין, משווק כתוסף מזון, וניתן לצרוך אותו ככמוסות. הוא מבוסס על הרכבו של צמח הרוזמרין, ובעל תכונות זהות לו.

 

אקטיב בריין- התוסף המשווק בצורת קפסולות מורכב מחומר פעיל בשם פוסטידיל סרין, המוכר על ידי מנהל המזון והתרופות האמריקאי כמסייע ומשפר תפקודי מוח ויכולות קוגניטיביות. החומר הפעיל עובד על הפעילות העצבית במוח, ידוע כמשפר זכרון, וכמקל על לחץ נפשי. בתקופת מבחנים הוא תחליף מצויין לריטלין, וביכולתו גם לשפר סימפטומים של דכאון בקרב הילדים הסובלים מהפרעות קשב וריכוז.

 

שמן ארז- השימוש בשמן נעשה באמצעות מריחתו ועיסוי הגוף. כמו כן, ניתן לנשום את האדים שהוא מפיק, והוא ידוע ביכולתו לשחרר עייפות פיזית ונפשית. יתרון נוסף המצוי בו הוא עידוד ביטחון עצמי.

 

אומגה 3- שמה של האומגה 3 הולך לפניה כבר שנים רבות. זהו מיצוי השמן המצוי בדגים ובאגוזים, אותו ניתן ליטול בקפסולות. הוא מסייע לריכוז ולרגיעה, וידוע שהמחסור באומגה 3 עלול להוביל להיווצרות בעיות תפקודיות במוח.

 

מה עוד ניתן לעשות?

 

פעילות גופנית- הפעילות הגופנית מסייעת בשחרור אגרסיות, הפגת מתחים ומשרה תחושת רוגע ואופוריה במידת מה הודות לסרוטונין והבתא- אנדרופין שהיא משחררת במוח. אלו הם משככי כאבים טבעיים, המעניקים תחושת רוגע ושמחה לאחר הפעילות הגופנית.

 

שינה טובה- מומלץ להקפיד על בין 7 ל- 8 שעות שינה ליליות בסביבה סטרילית, כלומר, נטולת הפרעות, רעשים ותאורה. מחסור בשעות השינה עלול להקשות על תפקודים פיזיים, נוירולוגיים ורגשיים גם אצל אנשים שאינם סובלים מהפרעות קשב וריכוז, ולכן, חשיבות השינה מקבלת תוקף רב ביחוד אצל הסובלים מהן.

 

טיפול באמצעות נוירופידבק

 

נוירופידבק הוא אימון מוחי, המתבסס על מחקרים שהראו, כי שינוי בפעילות מוחית באזורים מסויימים באים לידי ביטוי כהפרעות קשב וריכוז. האימון נעשה באמצעות טכניקה פשוטה, על פיהה מקבל המתאמן חיזוקים חיוביים ושליליים בהתאם לתגובותיו. האימון נחשב מאחר והוא נותן משוב מיידי למטופל תוך כדי צפייה בסרט או במשחק מחשב, כשהוא מחובר לאלקטרודות, שבוחנות את פעילותו המוחית בכל עת. במהלך הטיפול לומד המטופל לבחון דפוסי פעילות מוחית ולאמן את מוחו לשנותם עד ליצירת דפוסים אוטומטיים חדשים.

הערכה אובייקטיבית להפרעות הקשב ויעילות הטיפול התרופתי

 

על מנת להתאים את הטיפול הנכון למטופל, חשוב תחילה לאבחן את אופן התבטאויות הפרעות הקשב והריכוז. לצורך אבחון ADHD נעשית בדיקה ממוחשבת, הנקראת מבחן טובה, הבנויה כמשחק מחשב, הבודק באופן ישיר את הנבדק ויכולתו להתמודד עם מטלה חדגונית ודי משעממת לאורך זמן. פרט לאבחון הראשוני, משמש מבחן טובה גם לבדיקת יעילות הטיפולים הניתנים למטופל בהשוואה לבדיקות קודמות שלו.

 

 

לשיחת ייעוץ
חינם