ריכוז הוא יכולת נרכשת שניתן לתרגל אותה
האם רק תרופות יכולות לשפר את היכולת להקשיב ולהתרכז? ממש לא!
ריטלין, קונצרטה, ריספרדל או כל תרופה אחרת להפרעת קשב וריכוז אמורות לגרום לנו או לילדינו להצליח להתרכז יותר טוב ולהקשיב בצורה יותר טובה!
האמת? זה בדיוק מה שהן עושות, אך המחיר לעיתים הוא כבד מדי!
בואו נחשוב לרגע ביחד:
האם זה לא אנושי שדברים יפריעו לנו להתרכז או להקשיב מדי פעם? בעיית קשב וריכוז מעידה על כך שמדובר בילד שקשה לו לשבת לאורך זמן, הוא מוסח מרעשים שונים, קשה לו להתרכז ולהקשיב לאורך זמן, הוא מפריע בכיתה ועוד.
האם דברים אלה הם לא אנושיים למדי לילדים בני 6 עד 18? גם לי קשה להתרכז כשיש רעש מסביבי. אין לי שום הפרעה, האמינו לי.
ילד באופן טבעי פעיל יותר, סקרן יותר, ודחיית הסיפוקים שלו היא פחות טובה מאשר אדם מבוגר ולכן כשהשיעור לא מעניין, כשהמורה לא מעבירה את החומר בצורה טובה, כשהחברים משחקים בחוץ כדורגל באמצע שיעור גאוגרפיה זה טבעי ואנושי ביותר שתשומת הלב לא תהיה ב-100% בכיתה.
נכון שילדים מסוימים מצליחים לעשות זאת למרות הקושי. הם בוחרים להתאמץ ועל ידי כך הם מצליחים להתרכז ולהקשיב בצורה טובה - גם אם משעמם להם, גם אם המורה לא מעניינת וגם אם זה לא המקצוע האהוב עליהם ביותר.
הסיבה היא שלילדים האלה יש רמת אחריות גבוהה יותר. זה הכל. כל אחד מאיתנו יכול לבחור אם להתרכז ולהקשיב ואנחנו יכולים גם לבחור שלא.
מה שחשוב לדעת הוא שריכוז והקשבה הן יכולות שניתן לתרגל אותן! זאת על ידי תרגילים מסוימים, העלאת רמת האחריות של הילד ועוד.
ריטלין, קונצרטה או כל תרופה אחרת דווקא פוגעת ביכולת הזאת, משום שאותה יכולת, לאחר תקופה מסוימת הופכת להיות תלויה בכדור כזה או אחר. וזאת לא המטרה! אף אחד מאיתנו לא רוצה לקחת כל יום כדור שהחומרים הפעילים בו יכולים להזיק לגוף שלנו! גם אם על פניו הם נותנים את התוצאה הרצויה לאותו רגע.
מנכ״ל תפנית
תרגילים לשיפור הקשב והריכוז
אם בכל זאת יש ילדים שיש להם קושי אמיתי להתרכז, להקשיב או לשבת לאורך זמן אז ניתן לשפר זאת - ולא על ידי כדורים. יש תרגילים שיכולים לעזור ליכולת הזאת להשתפר. יש למעשה 10 תרגילים מאוד מדויקים שמשפרים את הקשב והריכוז. תרגילים אלה, אם עושים אותם נכון' יכולים מאוד לעזור!
בסרטון זה צילמנו את רוני ונועה עושות את התרגיל הראשון. יש להן סיפורי הצלחה מדהימים על כך שהתרגילים עזרו להן ואנחנו גאים בהן מאוד! ככל שעושים את התרגיל יותר, כך היכולת משתפרת יותר. ממש כמו אימון.
מומלץ להגיע לעשר פעמים שבהם הילד מצליח להצביע בדיוק למקום שממנו מגיע הרעש. מומלץ לתרגל זאת 2-3 פעמים בשבוע. אפשר ליצור מזה ממש משחק או תחרות, ואפילו מומלץ לצ'פר את הילד בנקודות בכל פעם שהוא מצליח או בכל פעם שהוא מתגבר על קושי מסוים במהלך התרגיל.
בהצלחה 🙂
"מאחורי כל קושי יש חוסר בידע וכלים"
על ידי למידה, תרגול ויישום ניתן לשפר כל דבר בחיים!
לשאלות נוספות או בירורים יש להתקשר ל- 08-9988223
או שלח הודעה לכתובת המייל info@tafnite.co.il
השארת תגובה